Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

6. HÉT

100_6146.jpg Zöldborsó főzelék: 450 g zöldborsó, 2 púpos evőkanál liszt, 2 evőkanál margarin, tej, petrezselyemzöld, só, édesítő.   A margarinon megpárolom a zöldborsót és a petrezselyemzöldet, ha puha leveszem a tűzről, megszórom liszttel, jól elkeverem és tejjel összekevert vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és addig keverem, amíg sűrű nem lesz (ha híg, még egy kis vízzel kevert lisztet teszek bele, ha sűrű higítom).

tejfolos_cukorborso.jpg Tejfölös zöldborsó főzelék: vöröshagymát kevés olajon megdinsztelek, szórok rá pirospaprikát, majd felengedem vízzel. A burgonyát apró kockára vágom és a zöldborsóval együtt ebbe a lébe teszem. Amikor megpuhult, tejföllel behabarom. Ebbe is pici só és édesítő megy.

Tükörtojás: teflon serpenyőbe egy kávéskanál olajat teszek, erre ütöm a tojást, majd lefedem egy fedővel. Lezárom a gázt alatta és még egy kicsit hagyom gőzében.

zsalyas_majjal_toltott_gomboc.jpg  Zsályás sült májjal töltött burgonyagombóc: 1 kg burgonya, 2 tojás, 30 dkg liszt, só. Töltelék: 50 dkg máj, 1 fej vöröshagyma, 1-2 levél zsálya, vagy 1 kk. szárított, só, bors, olaj, zsemlemorzsa, tejföl, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem.A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük, kihűtjük. Amíg hűl, a májat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Kevés olajon a hagymát kockára vágva megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, sóval és apróra vágott zsályával ízesítve megsütjük. Ha kihűlt a burgonya, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, majd jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd mindegyik négyzet közepére teszünk a májas raguból és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben kifőzzük. (Akkor jó, ha feljöttek a víz tetejére). Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel ízesített tejföllel tálaljuk.

Uborkás,- hagymás túrókrém: 20 dkg túró, 5 dkg natúr krémsajt, 3 ek. 12 %-os tejföl, 1 ek. natúr joghurt, 1 kígyóuborka, 1 lila hagyma, só, bors.
A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre dolgozzuk. Az uborkát szálasra reszeljük a hagymát megtisztítjuk, majd apróra vagdossuk és belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, jól lehűtve, magos pirítóssal, kiflivel tálaljuk.

csikleves.jpg Csíkleves: 3 db marhahúsleves kocka (kb. 1,5 l ), 10 db póréhagyma, 10 dkg burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 10 dkg zeller, 1 ek. vaj, só, bors
A megtisztított zöldségeket finom csíkokra vágjuk, a póréhagymát karikára és az egészet addig pároljuk a vajon, amíg megpirulnak. Ez után felöntjük a marhahúslevessel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kb. 20 perc alatt készre főzzük. A főzés végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

repapure_halfasirt.jpg  Fűszeres répapüré: 1 kg répa, 1 fej vöröshagyma, 4 dl húsalaplé (vagy húsleveskockából), só, őrölt kömény, egy csipet curry, 2 dl tej, 3 ek. vaj.
A vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a drabolt, tisztított répát, felöntjük az alaplével, fűszerezzük és megpároljuk. Ha puha, hozzáadjuk a tejet és a vajat, majd botmixerrel pürésítjük.

Halfasírt: 15 dkg halfilé, vagy natúr lében eltett, aprított tonhal, 15 dkg főtt burgonya, 1 sz. kenyér, kevés tej, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db tojás, só, bors. Panírozáshoz: liszt-tojás-zsemlemorzsa.
A fasírt hozzávalóit jól összedolgozzuk, ha túl lágy lenne egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá, majd pogácsákat készítünk, melyet lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába fogatjuk, forró olajban kisütjük.

100_6019.jpg  Virslis kelbimbó főzelék: 1 cs. fagyasztott kelbimbó, 3-4 db burgonya, 2 pár virsli, fokhagyma, 1 dl olaj, 2-3 ek. liszt, majoránna, őrölt kömény, őrölt paprika, só.   A krumplit megtisztítom, kockára vágom. A kelbimbót felengedés nélkül teszem fel főni, hozzáadom a krumplit, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Sóval, őrölt köménymaggal, majorannával, sóval  ízesítem. Ha majdnem puha, a virslit is hozzáadom. Az olajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, zúzott fokhagymát  és pirospaprikát adok hozzá, felöntöm hideg vízzel és besűrítem vele a főzeléket. Aki szereti tejföllel is behabarhatja.

100_5190.jpg  Zöldséges tócsi: 1 db cukkini, 2 szál sárgarépa, 1 db karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, petrezselyemzöld, snidling, olaj, só, bors, kb. 6 ek. liszt, 3 db tojás.
A zöldségeket durvára reszeljük, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott petrezselymet, vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a zöldségekhez adjuk. A fokhagymákat belenyomjuk, adunk hozzá vágott snidlinget, a tojásokat beleütjük és a lisztet belekeverjük. Kanállal forró olajba rakjuk, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

rakott_kaposzta.jpg Rakott káposzta: 50 dkg darált hús, 4 ek. olaj, 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt paprika, só, bors, 450 g tejföl.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadunk préselt fokhagymát, darált húst, fűszerezzük sóval, őrölt paprikával és borssal, majd gyakran kevergetve puhára főzzük. A rizst szokásos módon megfőzzük, a káposztát megdinszteljük. Tepsibe sütőpapírt helyezünk és rétegezve (káposzta-rizs-pörkölt-rizs-káposzta) belerakjuk a hozzávalókat. Szaftosabb lesz, ha a rétegek közé is egy kis tejfölt locsolunk. Káposztával zárjunk, tetejére bőségesen tejfölt simítunk, sütőben pirosra sütjük.

Görögsaláta: 20 dkg feta sajt /én helyettesíteni szoktam mozzarella golyókkal/, 4 db paradicsom /ha nagy, de lehet félbevágott koktélparadicsom is/ 1/2 uborka, egy kis vöröshagyma, olajbogyó. Az öntethez: 1 dl olívaolaj, 2 ek. borecet, fokhagyma, friss oregánó, petrezselyemzöld, só, bors, pici édesítő. Az öntethez valókat összekeverjük, félre tesszük. A sajtot és a zöldségeket kockára vágjuk, lazán összekeverjük az olívabogyóval és az öntettel. Hűtőben 1-2 órát érleljük.

Spárgakrém leves: 2 ü konzerv spárga, 5 dkg liszt, 5 dkg margarin, 7 dl zöldségleves (kockából), 2 dl tejszín,1 fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, só, fehérbors.
Szűrjük le a spárgát és vágjuk kb. 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel és pirítsuk meg margarinon. Dobjuk rá a feldarabolt spárgát, a finomra vágott petrezselymet. Végül szórjuk meg liszttel. Keverjük simára, majd öntsük fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint pedig ízesítsük kevés sóval, fehérborssal. Miután botmixerrel simára dolgoztuk, hozzáöntjük a tejszínt és kicsit összeforraljuk.

kolbaszos_pite.jpg  Kolbászos-pórés pite (26 cm-es sütőforma): 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 db tojás, só. Töltelék: 4 db tojás, 2 dl tejszín, 1 póréhagyma, 10 dkg kolbász, 10 dkg szalonna, 15 dkg sajt, só, bors, snidling, 2 ek. vaj.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőszekrényben 1/2 órát pihentetjük.
A pórét felkarikázzuk és kissé elősütjük. A tésztát kinyújtjük, piteformába tesszük, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, tetejére tesszük az elősütött pórét, karikára vágott kolbászt, kockázott szalonnát. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, lereszelt sajttal és snidlinggel, fűszerezzük sóval, borssal, majd ráöntjük a pitére. Forró sütőben megsütjük.

spenotpure_rantottaval.jpg Parajpüré (spenót): 1 cs. fagyasztott paraj, 2 ek. vaj, 1 dl tej, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors.
A parajt felengedés után a felolvasztott vajba tesszük. Felöntjük a tejjel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Tojásrántottával kínáljuk.

karfiol_leves.jpg  Karfiol leves: 1 db kafiol, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+levele, őrölt paprika, só, bors. 1 mk. liszt, kevés olaj.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az előzőleg karikára vágott sárgarépa és petrezselyemgyökeret. Sózzuk, borsozzuk és amikor már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a karfiolt is. Rántást készítünk, kevés őrölt paprikával elkeverjük, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveshez és készre főzzük.  Tetejét apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk. Aki dúsítani akarja, tejfölt is tehet bele.

brassoi.jpg   Brassói apró pecsenye: 80 dkg szűzpecsenye (vagy más fajta hús), 5 dkg szalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 30-40 dkg zöldborsó, só, bors, majoránna, 2-3 gerezd fokhagyma (lehetőség szerint 1 ek. darált paprika - pl. Édes Anna-), kb. 1 kg burgonya, olaj.
A szalonnát kockára vágjuk, és a félfőre vágott hagymával együtt megsütjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, picit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk és a zúzott fokhagymát, darált paprikát is hozzáadjuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt, pároljuk. Ha félig-meddig puha a hús, beletesszük a zöldborsót és puhára pároljuk. A főzés vége felé levesszük a fedőt és zsírjára sütjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, forró olajban kisütjük. A kész raguval összekeverve, petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

7. HÉT

100_6707.jpg Spenót főzelék: 1 cs. fagyasztott spenótkrém, kb 4 dl tej, 4 dl víz, 2 ek. liszt, 1,5 dl olaj, só, kevés őrölt bors, szerecsendió, fokhagyma, 1-2 db szikkadt zsemle.
 A zsemléket kockára vágjuk és szárazon megpirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, majd felöntjük a  vízzel elkevert tejjel, beletesszük a még fagyos spenótkrémet, majd addig főzzük, amíg krémes nem lesz.  Lisztből és olajból készített rántással besűrítjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, ha kell még egy kis zúzott fokhagymát is adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg besűrűsödik.

paprikaba_toltott_korozott.jpg Paprikába töltött kőrözött: személyenként egy-egy db TV-paprika, 1 cs. túró, 2 ek. tejföl, só, 2-3 gerezd fokhagyma, őrölt paprika.
A túrót simára keverjük a tejföllel, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt paprikával ízesítjük, majd a magházától megszabadított paprikába töltjük. Hűtőbe pár órát érleljük. Pirítóssal tálaljuk.

Bazsalikomos húsgolyók, paradicsomszószban: 50 dkg vegyes darált hús (marha-sertés), 10 dkg rizs, 3 gerezd fokhagyma, bazsalikom, 1 db tojás, só, bors, ha lágy lenne, kevés zsemlemorzsa.
Szósz: 2 doboz hámozott paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
A húsgolyó hozzávalóit összedolgozzuk, ha lágy lenne, kevés zsemlemorzsát teszünk hozzá. Kicsi golyókat formálunk, majd félretesszük.
Vöröshagymát dinsztelünk, beleöntjük a paradicsom konzervet, fűszerezzük, zúzott fokhagymát adunk hozzá, összeforraljuk, majd beletesszük a húsgolyókat is és készre főzzük. Spagettivel tálaljuk.

Tormás sonkatekercs: 15 dkg gépsonka, sajtkrém, kevés mustár, ecetes torma, 10 dkg vaj.
A hozzávalókból jól kikeverjük a krémet, majd a sonka szeletek közepére halmozzuk, feltekerjük és tálalásig a hűtőbe tesszük.

100_6954.jpg Rántott leves: 3 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 1 púpos mokkáskanál egész köménymag, 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika, só, fokhagyma
Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a köménymagot és megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet és barna rántást készítünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, nyomunk bele egy 1-2 gerezd fokhagymát és kb. másfél liter vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük. (Ne hagyjuk ott, mert könnyen kifut) Pirított zsemlekockával tálaljuk.

100_6538.jpg Szafaládés rakottburgonya: 60 dkg burgonya, 1-2 szál szafaládé, 2 db tojás, lecsó vagy zöldpaprika, paradicsom, 2 dl tejföl.
Egy kiolajozott tűzálló edény aljára egy réteg főtt, burgonyakarikát rakunk, sózzuk. Teszünk rá lecsót, keménytojás- és szafaládé karikákat. Újra rétegezzük úgy, hogy a tetejére lecsó kerüljön. Tejföllel befedjük és sütőben megsütjük.

mozzarellaparadicsom.jpg Mozzarella+paradicsom: 4 db nagyobb paradicsom, 2 cs. Szarvasi mozzarella, friss bazsalikom, só, bors, majoránna, olívaolaj.
A paradicsomot és a mozzarellát karikára vágjuk, egy tálba felváltva elrendezzük. Az olajhoz adjuk a sót, zúzott fokhagymát, majd a paradicsomot és mozzarellát meglocsoljuk vele. Frissen rádaráljuk a borsot, majoránnával és bazsalikom levelekel megszórva, teljes kiőrlésű, esetleg magos pirított kenyérrel tálaljuk.

100_6880.jpg  Lebbencs leves: 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 db burgonya, 1 kis szál sárgarépa (elhagyható), 5-10 dkg húsos szalonna, 8 dkg lebbencstészta, 1 kiskanál őröltpaprika, 1 db paradicsom, 1 db húsos paprika, só.
A vöröshagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, majd együtt megpirítjuk. Rátesszük a lebbencstésztát, tovább pirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk őröltpaprikával, átkeverjük és felengedjük vízzel. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott, tisztított burgonyát, majd készre főzzük.

soban_sult_csirke_sali.jpg  Sóban sült csirkecomb: 1 kg csirkecomb, 1 kg só, bors.
A csirkecombokat megtisztítjuk, frissen őrölt borssal megszórjuk. A sót elterítjük a tepsibe, majd a csirkecombokat ráhelyezzük. Félidőben megforgatjuk és pirosra sütjük.

Zöldborsós köles: 25 dkg köles, kevés olaj, 1 kis fej vöröshagyma, só, petrezselyem, kb. 20 dkg zöldborsó.
Olajon megpirítjuk a kölest. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 1,5-2 ujjnyira ellepje. Sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zöldborsót, majd fedő alatt, időnként megkeverve puhárafőzzük.

Amerikai hot-dog: személyenként 1-2 hot-dog kifli+virsli, jégsaláta, hagyma, tetszés szerint ketchup, mustár, majonéz.
A kifliket kettévágjuk, sütőben átpirítjuk. A hagymát karikára vágjuk, szétszedjük, majd lisztben megforgatjuk és ropogósra sütjük. A kiflibe teszünk egy-egy saláta levelet, rá az előzőleg megfőzött virslit, megszórjuk a hagyma karikákkal, majd tetszés szerint ízesítve tálaljuk.

100_6594.jpg Hideg gyümölcs leves (főzés nélkül): vegyes gyümölcs (alma, körte, banán, cseresznye befőtt, narancs, ananász konzerv), 1 nagy doboz gyümölcsös joghurt, 3-4 dl víz, szegfűszeg, fahéj.
A joghurtot elkeverjük a vízzel,  és a befőttek leszűrt levével, fahéjjal és őrölt szegfűszegel. A friss gyümölcsöket apróra vágjuk és a cseresznyével, ananásszal együtt a joghurtba keverjük. Jól lehűtve tálaljuk.

darafelfujt.jpg  Darafelfújt: 6 dl tej, 12 dkg vaj, 2 cs. van.cukor, 20 dkg búzadara, 8 db tojás, 2 citrom reszelt héja, 12 dkg cukor.
A tejet a vajjal és a van.cukorral felforraljuk és állandó keverés mellett a darát is beleszórjuk. Pár perc főzés után lekapcsoljuk a gázt alatta, majd fedő alatt hűlni hagyjuk. Ha már langyos a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, végül a tojásfehérjéből vert habot is lazán beleforgatjuk. Kivajazott, morzsával megszórt tűzálló tálba öntjük, majd megsütjük. Gyümölcs mártással, lekvárral, csokoládé öntettel, de citrommártással is tálalhatjuk.

Citrommártás: éles késsel a citrom héját levágjuk, és a 2-5 dl tejbe téve felforraljuk. Keverőtálba tesszük a 10 dkg cukrot, 2 dkg lisztet, 2 dkg vaníliás cukrot, egy egész tojást és a három tojássárgáját. Az anyagokat simára keverjük, majd felöntjük a felforralt tejjel, amelyből a citromhéjat eltávolítottuk. Forrpontig hevítjük, hozzáöntjük az 1 dl tejszínt, és citromlével kissé savanykásra ízesítjük.

gepsonkabrokkoli.jpg  Sonkás-tejszínes rakott brokkoli: 50 dkg brokkoli, 15 dkg sajt, 2 dl tejszín, 8 szelet gépsonka, ízlés szerinti fűszerek, só, bors
A brokkoli sós vízben, rózsáira szedve megfőzzük és kivajazott jénaiba terítjük. Megfűszerezzük, sonkaszeletekkel betakarjuk. A tejszínt ráöntjük, reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük. Ha marad még alapanyagunk tovább rétegezzük.

korompori.jpg  Körömpörkölt, csülökkel: 4-5 db köröm (első),  1 db kisebb csülök (80-90 dkg), 3 db közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, fél mk. őrölt kömény, só, bors, őröltpaprika, kakukkfű, majoránna, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 db paradicsom, 1-2 db sárga paprika, 2 dl vörösbor (elhagyható).
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra szeljük és a szintén kockára vágott szalonnával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt, paprikát és paradicsomot. Levéve a tűzről, belekeverjük a köményt, borsot, sót és az őröltpaprikát.  Hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A kuktát lezárva, egy órát főzzük, ekkor ellenőrizzük, hogy mennyire puhult meg a hús. Amennyiben jó puha, ráöntjük a vörösbort, és még egy negyedórát főzzük, hogy az aromája jól belefőjön. Sós vízben főtt burgonyával, savanyúsággal tálaljuk. Természetesen lábosban, de bográcsban is főzhetjük, csak akkor több főzési idővel számoljunk.

olasz_melegsz._sonkas.jpg Olasz melegszendvics: 3-4 db nagyobb paradicsom, friss bazsalikom, olíva olaj, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors,  kockázott sonka (lehet gép-, csirkemell, vagy felvágott), 10-15 dkg mozzarella sajt, teljes kiőrlésű kenyér.
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk és a mozzarellával együtt apró kockára vágjuk. Tálba tesszük, megöntözzük az olajjal, ízesítjük zúzott fokhagymával, bazsalikommal, sóval és borssal. Összekeverjük, a szintén kockára vágott sonkával, majd kenyér szeletekre halmozzuk, girllsütőben megsütjük.

hagymakremleves.jpg Hagymakrémleves: 5 db vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kevés liszt, húsleveskocka, reszelt sajt.
A vöröshagymát aprítom és az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a fokhagymát is, még egy kicsit sütöm, majd megszórom liszttel és átkeverem. Felengedem a hús-alaplével, fűszerezem és botmixerrel simára keverem. A póréhagymát karikára vágom, megsütöm, a leveshez keverem, pirított kenyérkockával, vagy olvasztott sajtos bagettel tálalom.

kaposztas_bundaban_sult_csirkemell.jpg  Káposztás palacsinta tésztában sült csirkemell: 1 db nagyobb csirkemell, 30 dkg káposzta, 2-3 db tojás, 2-3 dl tej,  16 dkg liszt, só, bor.
A káposztát apróra reszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben elkészítjük a palacsinta tésztát, melybe a kinyomkodott káposztát belekeverjük. Borsozzuk, ha kell még utána sózunk, majd a csíkokra vágott csirkemellet belemártjuk, forró olajban kisütjük. Ha marad palacsinta tésztánk, köretnek kisütjük. Hasáb burgonyával, salátával tálaljuk.

100_6454.jpg Joghurtos gyümölcssaláta: tetszőleges gyümölcsök kis kockára vágva, joghurtba (lehet akár gyümölcsös joghurt is) keverjük, tetejét megszórhatjuk mazsolával, pirított dióval, mandulával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 438
Tegnapi: 596
Heti: 2 813
Havi: 12 344
Össz.: 2 639 136

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek: 6-7. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »