Csanádi Imre
Májusdícsérő
Május,
mosolygó,
békák torkát
megoldó,
gyöngyvirág-nyitogató,
cserebogár-zúgató.
Röptetsz
madarat,
meghozod
a nyarat,
pölyhös
fecskét,
fára cseresnyét!
| 20. HÉT | |
| HÉTFŐ | |
| Reggeli: | 2 sz. rozskenyér pirítva, tojáskrém, retek (V) |
| Ebéd: | édeskáposzta főzelék, füstölt oldalassal |
| Vacsora: | tócsi, kefir (V) |
| KEDD | |
| Reggeli: | gyümölcsös joghurt, müzli (V) |
| Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, sonkás rakott tészta |
| Vacsora: | párolt zöldség, virsli |
| SZERDA | |
| Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 db kifli (V) |
| Ebéd: | fokhagymás metélt leves, pásztor tarhonya |
| Vacsora: | halkrém, pirítós (V) |
| CSÜTÖRTÖK | |
| Reggeli: | 2 sz. aszpikos pulykasonka, 1 sz. telj.kiőrlésű kenyér |
| Ebéd: | lencsefőzelék, sültkolbász |
| Vacsora: | csirkemell saláta |
| PÉNTEK | |
| Reggeli: | 2 db kockasajt, 1 sz. rozskenyér, paradicsom (V) |
| Ebéd: | töltött gombafejek, rizs, uborkasaláta (V) |
| Vacsora: | sopszka saláta, 1-2 sz. hamburgerhús |
| SZOMBAT | |
| Reggeli: | 1 pár virsli, 1 db kifli |
| Ebéd: | póréhagyma krémleves pirított zsemlekockával, resztelt máj, sós burgonya |
| Vacsora: | húskrém (csirkemell sonkából), 2 sz. magos kenyér |
| VASÁRNAP | |
| Reggeli: | tepsiben sült bundás kenyér, tea (V) |
| Ebéd: | citromos csirkebecsinált leves, zöldséges szűzpecsenye, rozmaringos burgonya, vagy Hentes tokány, tészta |
| Vacsora: | hideg, joghurtos gyümölcssaláta, pirított kalács (V) |
| 21. HÉT | |
| HÉTFŐ | |
| Reggeli: | kőrözött, 1 db kifli, paprika (V) |
| Ebéd: | mángold főzelék, tükörtojás (V) |
| Vacsora: | cukkinis rántotta (V) |
| KEDD | |
| Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 sz. magos kenyér pirítva, pici vaj (V) |
| Ebéd: | lebbencs leves, tejfölös rakott tészta |
| Vacsora: | fűszeres csirkeszárny, francia saláta |
| SZERDA | |
| Reggeli: | 1 db zsömle, 2 sz. tavaszi felvágott, paradicsom |
| Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, juhászpörkölt |
| Vacsora: | roston sült hal, magos kenyér (V) |
| CSÜTÖRTÖK | |
| Reggeli: | 2 dl gyümölcsös joghurt, ek. zabpehely (V) |
| Ebéd: | zöldborsó krémleves, paprikás burgonya |
| Vacsora: | bujtatott virsli |
| PÉNTEK | |
| Reggeli: | 2 sz. pirítós vaj, pici lekvár (V) |
| Ebéd: | paradicsomos káposzta |
| Vacsora: | Hortobágyi gombás zabpalacsinta (V) |
| SZOMBAT | |
| Reggeli: | 2 dl tej, 1 db kifli (V) |
| Ebéd: | sertéscsülök Pékné módra |
| Vacsora: | Olasz, cukkinis melegszendvics |
| VASÁRNAP | |
| Reggeli: | tojásos paprika, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér (V) |
| Ebéd: | tavaszi raguleves, "turbózott" karajszelet rántva, fokhagymás-tárkonyos mártás, hasábburgonya |
| Vacsora: | paradicsomos krinolinsaláta |