Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                                        Aranyosi Ervin

                                                Ősz

                                    Lám, a megfáradt fák
                                          levelüket ejtik,
                                       a nyár üde zöldjét
                                       végképp elfelejtik.

                                  Harmatcsepp a könnyük,
                                     hajnalban zokognak,
                                     meghajolnak szélnek,
                                       múló évszakoknak.

                                        Színes levelekkel
                                         takarják a földet,
                                     színpompás varázzsal
                                      búcsúzkodnak tőled.

                                        Ha lehull a levél,
                                       álom száll a fákra,
                                     színes avarszőnyeg
                                          terül a világra…

48. HÉT

HÉTFŐ  
Reggeli: 2 dl tej, müzli (V)
Ebéd: sóskamártás, főtt burgonya, buggyantott tojás (V)
Vacsora: Orosz hússaláta
KEDD  
Reggeli: 1 db tükörtojás, 1 kifli (V)
Ebéd: Bakonyi betyár leves, túrógombóc (V)
Vacsora: Frankfurti saláta, pirítós
SZERDA  
Reggeli: 1 db zsömle, felvágott, vaj, retek
Ebéd:    sütőtök krémleves, rántott karfiol, rizs, tartármártás (V)
Vacsora: 1 doboz paradicsomos hal, 1 kifli (V)
CSÜTÖRTÖK       
Reggeli:  májkrém, 1 sz. magos zsömle
Ebéd:  Székely káposzta
Vacsora:  tojásos lecsó (V)
PÉNTEK  
Reggeli:  kakaós kalács, vaj, 2 dl tej (V)
Ebéd:  Mallorcai zödségleves, tejes gomba ragu, nokedlival (V)
Vacsora: túróval töltött zsömle (V)
SZOMBAT   
Reggeli:  tavaszi felvágott, light margarin, 1 sz. barnakenyér
Ebéd:  100 %-os gyümölcslé, töltött tojás (V)
Vacsora:   füstölt halkrém, pirítós (V)
VASÁRNAP  
Reggeli:  2 dl tej, 1 kifli (V)
Ebéd: csontleves daragombóccal, sertés karaj szépasszony módra, burgonya krokett
Vacsora:

virsli, rozskenyér, mustár  

49. HÉT

HÉTFŐ  
Reggeli: felvágott, vaj, 1 sz. magos toast kenyér
Ebéd: tökfőzelék, tükör tojás (V)
Vacsora: paprikába töltött kőrözött, 1 db toast kenyér pirítva, tea (V)
KEDD  
Reggeli: 2 dl tej, kifli, vaj, felvágott
Ebéd: 100-os gyümölcslé (V), csirkemáj a'la carbonara, spagetti
Vacsora: grillezett sajt, olívás- fokhagymás zöldséggel (V)
SZERDA  
Reggeli: joghurt müzlivel (V)
Ebéd: gyümölcsturmix (V), húsos zsömle, káposzta saláta
Vacsora: töltött kenyér 
CSÜTÖRTÖK   
Reggeli: 1 db briós, 1 ek. vaj, 2 dl tej (V)
Ebéd: zöldbab főzelék (V), füstli
Vacsora: hagymás rántotta (V)
PÉNTEK  
Reggeli: 1 sz. kakaós kalács, 2 dl tej (V)
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, tojáslepény (V)
Vacsora: töltött kifli
SZOMBAT  
Reggeli: házi készítésű májpástétom, 1 db zsömle, paprika v. paradicsom
Ebéd: zöldség krémleves (V), lasagne
Vacsora: 2 pár virsli, 1 sz. rozskenyér, mustár
VASÁRNAP  
Reggeli: fokhagymás, vajas pirított bagett (V)
Ebéd: csirkeaprólék leves, hortobágyi húsos palacsinta
Vacsora: parajpüré, rántotta (V)

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 382
Heti: 1 694
Havi: 8 124
Össz.: 2 634 916

Látogatottság növelés
Oldal: Heti menü: 48-49. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »